Afbinden en broekvulling

Transmannen wensen meestal een platte borstkas, en binden daarom vaak de borsten af. Dit is echter niet goed voor de huid, aangezien door het platduwen van de borsten de huid wordt uitgerekt. Hierdoor vergroot de kans op grotere littekens na een latere borstverwijdering. Er bestaan speciale hesjes of ‘binders’ die ontworpen zijn om de borsten af te binden en de druk meer gelijkmatig over de huid verdelen. Deze methodes zijn dus meer aan te raden dan het afbinden met verband. Het wordt sterk aangeraden om niet op constante basis de borsten af te binden, en ze bv ‘s nachts niet af te binden.

Transmannen kunnen ook gebruik maken van een broekvulling of ‘packer’. Dit is een soort van penisprothese en kan zowel zonder als met houder of speciale onderbroek worden gedragen. Er bestaan ook broekvullingen waarmee men staand kan plassen. Voor de seksuele beleving kan gebruik gemaakt worden van een voorbinddildo. Lees hier meer over de verschillende hulpstukken voor een mannelijker voorkomen.

Tucking

‘Tucking’ is een techniek waarbij de penis wordt weggewerkt zodat deze minder zichtbaar aanwezig is. De penis wordt hierbij naar achteren weggestopt, zodat deze niet zichtbaar is aan de voorkant van het lichaam. Soms worden ook de testikels naar achteren gestopt of naar voren tegen de onderbuik aangezet. Het vastzetten kan met sporttape of een speciale slip. Het is belangrijk om dit op een veilige manier te doen: lees er hier meer over. Tucking kan een effect hebben op de fertiliteit: zowel de kwantiteit als kwaliteit van het sperma, aangezien de testikels dicht tegen het lichaam worden geplaatst en sperma idealiter minder warm dan de lichaamstemperatuur wordt bewaard. Er bestaat ook een risico op huidinfecties: de plek tussen de benen is meestal een warme en vochtige plek waar veel wordt gezweet, wat kan leiden tot schimmelinfecties. Tucking kan ook aanleiding tot pijn in het scrotum. Het is daarom aangeraden om de huid tussendoor koel en droog te houden en niet te vaak te tucken.

Er zijn ook heel wat mogelijkheden om met kledij een vrouwelijker uiterlijk te creëren. Zo bestaat er damesondergoed in herenmaten, of zwemkledij gemaakt van lycra om de penis zo comfortabel mogelijk te kunnen wegwerken. Transvrouwen kunnen eveneens gebruik maken van borstprotheses om vrouwelijke rondingen te verkrijgen.